Podcast alleskunner: Rodecaster Pro


rodecaster pro

Hij staat bijna bij iedere podcaster op z’n bureau, en dat is niet zomaar. De Rodecaster Pro is de lieveling van menig podcaster. Hoe komt het dat dit apparaat opbokst tegen studio’s van duizenden euro’s en waarom wil jij er ook eentje hebben? Ik vertel je alles over mijn steun en toeverlaat: De Rodecaster Pro.

Alles in één:

Bij het opnemen van een lekker klinkende podcast komt veel kijken. En laat het nou net zijn dat Rode heel veel van wat jij als podcaster nodig hebt in één apparaat heeft gestopt. Normaal zou je duizenden euro’s kwijt zijn om allemaal losse apparaten te kopen om enkel te kunnen wat je met de Rodecaster Pro gewoon in een draagbaar apparaat kan.

 • 8-kanaals Mengpaneel
 • 4x Preamps / Microfoon versterker
 • 5x hoofdtelefoon versterker
 • Processor limiter / Aphex
 • Multi channel opname apparaat
 • jinglepad
 • Bluetooh ‘telefoonvork’
 • USB-geluidskaart

Makkelijk starten met je podcast

Je kunt ene heleboel instellen op de Rodecaster Pro, maar dat hoeft niet. Sluit een microfoon aan, druk op opnemen, en eigenlijk heb je direct al een goede basis voor je Podcast. Je kunt niet veel verkeerd doen. De leercurve is dus laag en dat maakt het voor zowel beginner als professional een heel fijn apparaat. Zelfs enkele basis gebuidseffecten worden standaard meegeleverd voor het opleuken van je podcast.

Microfoons

Je kan 4 microfoons aansluiten die je met 1 druk op het knopje boven de schuif kan instellen. De Rodecaster Pro werkt met alle microfoons. Let zelf even op of je een dynamische-microfoon of een condensator-microfoon hebt. Een condensator-microfoon werkt niet zonder voeding. Niets moeilijks, klik op condensator microfoon en het werkt!

De podcast sound

De rodecaster helpt je om jouw podcast een fijne luisterervaring te maken. Hiervoor heb je een aantal professionele opties. Zo kan je de ruis als je stil bent weg laten vallen met Noise Gate. Je haalt scherpe S-klanken weg met de De-esser en met de Compressor zorg je voor een prettig constant volume.

Andere opties:

 • Aural Exciter: maakt je stem helder en levendig
 • Big Bottom: geeft je de podcast voice
 • Ducking: laat jouw als presentator altijd de boventoon voeren als je gast door jou heen praat
 • High-Pass Filter: haalt (ongewenste) hoge tonen uit je opname
Audio instellingen

Elke dag beter

De Rodecaster Pro werd in 2018 gelanceerd. Nu, jaren later, is de Rodecaster Pro uitgebreid met heel veel geweldige nieuwe functies. RODE blijft investeren in updates. Ze luisteren naar de behoeftes van gebruikers, en fixen gratis dat je nog meer waar voor je geld krijgt. Andere merken brengen een nieuwe versie uit, maar RODE doet het anders. Als jij in 2018 een Rodecaster Pro hebt gekocht, dan kan je via software updates er nu precies hetzelfde mee als de nieuwste die in de winkel ligt. Hoewel de prijs van de Rodecaster Pro met 500 tot 600 euro heel veel waar voor je geld is, verplicht RODE je dus niet een nieuw apparaat te kopen voor de laatste functies. Geweldig! Dat verdient echt een applaus.

Rodecaster Pro Kopen?

Heb je inmiddels de behoefte om een Rodecaster Pro te gaan kopen? Dan ga ik je wat beloven! Namelijk dat je er geen spijt van zult krijgen.