De beste podcasts van dit jaar?


Maak jij de beste podcast?

De uitreiking van de Podcast Awards komen er weer aan: De strijd tussen de beste Nederlandse podcasts van dit jaar is in volle gang en tot en met zondag 10 oktober 2021 kan er gestemd worden. Dus stem op jouw favoriete podcast!

De winnaars worden bekend gemaakt op donderdag 28 oktober. Vorig jaar won ‘De plantage van onze voorouders’ de prijs voor beste podcast. Wie wint er dit jaar? Dat is aan jou!

Publiek en vakjury bepalen winnende podcasts

De winnaars worden bepaald door het publiek en een vakjury. Die jury bestaat uit professionals uit de media- en podcastwereld. Er zijn in totaal 9 prijzen te verdelen: De beste podcast in de categorieën nieuws & opinie, zakelijk, media & cultuur, tech & wetenschap, verhalend, sport, lifestyle & maatschappij. Ook wordt er een prijs uitgereikt voor de ‘brand story award’ en de beste podcast presentator.

Beste podcast-host

Vorig jaar won hij de Online Radio Award voor beste presentator: Bastiaan Meijer. Ook dit jaar is hij genomineerd voor beste host bij de Podcast Awards. Bastiaan vertelde je in Podcast College hoe je een award winnaar wordt. Ook verklapt hij zijn interviewtechnieken en vertelt hij je alles over creativiteit, onzekerheid, kritiek en hoe hij BN-ers unieke uitspraken ontlokt. Bekijk het college van Bastiaan.